Global Warmer | Sixpoint Brewery

Deze Global Warmer (7%), een speciaal bier uit een blik. Dat is toch niet echt iets alledaags voor mij. De lentebock van Grolsch en Leffe blond dronk ik al eens uit een blik. Voor de rest koop ik toch eerder flesjes. Maar! Hop in the box had deze maand in de bierbox vier bieren zitten van de Sixpoint Brewery uit Brooklyn, dus ik waagde me eraan.


“Released almost one year to the day after hurricane Sandy, the brew’s naming is not simply for ironic effect. Sixpoint’s Red Hook, Brooklyn brewhouse was flooded in the 2012 superstorm and this year seemed like a relevant moment to re-interpret the beer, once made in 2006 when the brewery was draft-only. The brew’s release also reflects a changing beer climate here at Sixpoint, as you’ll begin to see brews arrive untethered to global positioning.” (sixpoint.com)

Zicht & Geur

Het bier zit in een rood blik met een echt Amerikaans uiterlijk. Het doet me een beetje denken aan felle Amerikaanse reclame borden. Maar natuurlijk zie ik nu zo niets van het bier dus ik schenk hem uit. Tijdens het inschenken zie ik een mooi licht bruin/amber bier tevoorschijn komen met een dikke, lang overeind blijvende schuimkraag.

De geur van het bier is tropisch, IPA achtig. Heel fruitig en fris. Daarnaast is het bier hoppig en kruidig.

Smaak

Het bier doet mij in eerste instantie denken aan een IPA, omdat het bier bitter en fruitig begint. Echter heet dit bier niet voor niets Global Warmer omdat na de bittere grapefruit smaak ook karamel en kruiden naar voren komen. Deze smaken zorgen ervoor dat dit bier tussen een IPA en een red ale in zit, het heeft kenmerken van beide soorten.
Verwarmen doet het bier niet heel erg, maar de kruiden en de karamel geven wel een mooie touch aan het bier. De body van het bier is rond en vol genoeg en ondanks de bitterheid blijft het biertje soepel. Een fijn bier voor als het buiten niet super warm is maar ook niet ontzettend koud. Een tussen-innetje.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.