Conan DIPA | Brewski

Een voor mij nieuwe brouwerij! De Conan DIPA is gebrouwen door de Zweedse Brewski brouwerij. “Brewski don’t do beer, beer do brewski”.

Zicht & Geur

De Conan DIPA (8%) is een donkergeel troebel bier met een dikke maar luchtige schuimkraag.

Het bier heeft een hele frisse geur, je droomt meteen weg naar de lente en zomer.. Gelukkig maar want tot nu toe is het nog niet veel soeps met het weer! De geur is voornamelijk fruitig, het doet me denken aan een mand vol tropische vruchten. Hierin komen de perzik en de citrus het meest naar voren.

Smaak

Ook in de smaak komt het fruitige karakter van het biertje meteen naar voren. Daarna volgt er meteen een flink bittertje! Het is ook niet voor niets een double IPA. Maar toch is het bier niet té bitter geworden. Er is een mooie balans gevonden tussen bitter, fruitig en romigheid. Hierdoor blijft het bier mooi soepel en drinkt hij goed weg.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.