Duits & Lauret | Bierfietstocht

Bierliefhebber zijn en graag wat biertjes drinken in de week maar ook sportief in het leven staan/graag bewegen. Hoe combineer je die twee?? Ik vond een manier! Namelijk, in plaats van met de auto, op de fiets naar een brouwerij! Een bierfietstocht! Zo combineer je het buiten zijn en bewegen met het genieten van een biertje. Deze keer, een mooie tocht naar Duits & Lauret in Everdingen. De startplaats van deze fietstocht is in dit geval Utrecht CS.

De fietstocht begint bij Utrecht CS. Natuurlijk kan je op je eigen fiets, ik huurde in dit geval een OV-fiets. Voor 0,01 cent ben je al lid en voor €3,85 per 24 uur huur je een ov-fiets. Deze fietsen hebben geen versnellingen, dus met echte heuvels is het wel aanpoten maar voor deze fietstocht was de OV-fiets een prima vervoersmiddel.

De fietstocht

De tocht van 1 uur en 8 minuten voert je vanuit het mooie Utrecht, door het park Oudegein in Nieuwegein, naar de lek. Na de oversteek van de lek kom je door het stadje Vianen. Om zo over de lekdijk je weg te vervolgen door een prachtig natuurgebied richting brouwerij Duits en Lauret.

Wil je een mooi tussenstop, stop dan bij het stadje Vianen. Je vind hier veel historische plekjes en gebouwen zoals de watertoren, het stadhuis en het stedelijk museum. Na een bezoekje aan deze stad en een eventuele lunch heb je weer genoeg energie voor het laatste stukje naar de brouwerij en het fort Everdingen.

Als je door Vianen bent heen gereden, dan rijd je het laatste stukje over de lekdijk. Dit is een dijk midden in prachtige uiterwaarden en tegelijkertijd een super mooi natuurgebied. Ook dit is eventueel een goede tussenstop. Zo vind je net voor het plaatsje Everdingen een trekpontje wat je naar de uiterwaarden en de lek brengt.

Tip: Kijk van te voren wel goed naar de weersomstandigheden. Een groot gedeelte van de tocht rijd je namelijk op de dijk, en dat is met tegenwind behoorlijk zwaar fietsen.

Ben je bijna bij de brouwerij, dan vraag je je vast af waar het bijbehorende fort nou precies ligt. Nou het fort ligt helemaal verscholen en je ziet het vanzelf als je bijna op het terrein bent. Geniet hier van de historie van het fort en een eventuele rondleiding (Voor meer info: forteverdingen.com) en bezoek daarna de brouwerij en zijn bijbehorende proeflokaal. (Ik bezocht deze brouwerij en schreef erover. Lees dat hier)

Dus hou je van natuur, historie, fietsen en bier? Maak deze fietstocht dan eens en geniet van allen!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.