Thierry Sauvage | Kompaan bier

Kompaan brengt een hele nieuwe serie bieren naar buiten! De serie heet ‘Foreign Legion’ en gaat uiteindelijk zeven bieren bevatten, waarvan Joey Greenhorn (IPA) de eerste was. Deze Thierry Sauvage [4,8%] saison is het tweede bier, de rest van de bieren volgen nog.

“Thierry Sauvage joined the legion in spring 2017 and because of his wild attitude and french rural background, he was quickly dubbed as Thierry ‘Sauvage’.  His behaviour and nickname are backed up by peppery tones & coriander aromas. Awarded a Bronze award in the ‘Saison’ category at the Dutch Beer Challenge 2017.” (kompaanbier.nl)


Zicht & Geur

De geelkleurige saison heeft veel schuim en veel aanwezige koolzuurbubbels. Het verraad meteen dat het bier vast een fris karakter zal gaan hebben. Ook de geur voorspeld veel goeds. Het is een frisse licht zurige citrus geur. Heerlijk!

Smaak

In smaak is het bier wel wat licht van smaak maar wel erg verfrissend. Het bier is zowel wat droog, als een klein beetje bitter en licht kruidig. Het is een verfrissend en dorstlessend biertje met veel koolzuur. Het alcoholpercentage is mooi laag, waardoor dit een toegankelijk bier is waarvan je er meerdere kan drinken op een warme dag zonder meteen onder tafel te liggen.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.