Bloedbroeder | Kompaan bier

IMG_20160409_203648 IMG_20160409_203551

Deze bloedbroeder van Kompaan uit Den Haag is een imperial stout van 9,1 % waaraan port toegevoegd is. Op 11 mei, op het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier, heeft Kompaan met dit bier de titel “Beste bier van Nederland 2017” gewonnen. Daarnaast won dit bier ook al goud tijdens de Barcelona Beer Challenge 2017 in de categorie Russian Imperial Stout.


Zicht & Geur

De bloedbroeder (9,1%) doet zijn naam al meteen eer aan wanneer je hem inschenkt. Het bier heeft een mooie donkerrode kleur. Ook de geur komt deels overeen met de naam. Ik ruik rode port, mooi gerijpt. Daarnaast ruik ik koffie, hout en er komt ook wat rokerige geur naar boven. ‘Alsof je een glas rode port drinkt in de buurt van een rookoven, in een opslagplaats voor bieren in houten vaten’ haha.

Smaak

In smaak een best pittige broeder. Dat kon ook niet anders met de 9%. Qua smaken komen er deels weer dingen terug die ik ook kon ruiken. O.a de rode port en het rokerige karakter.  Daarnaast proef ik ook iets wat me doet denken aan salmiak. Een pittige, bittere en wat droge smaak.

Het is een flinke jongen, maar alsnog drinkt hij redelijk goed door. Hij verwarmd licht en is zowel fruitig als heavy. De één vind hem lekker, de ander niet. In mijn vriendengroep, waarmee we aten, waren de meningen verdeeld. Ik kan hem erg waarderen! Niet voor niets de titel gewonnen, hartstikke verdiend!


Lees hier mijn stuk over het bezoek aan brouwerij Kompaan.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.