Beerskey | Muifelbrouwerij

copy of beerskey best

“De Beerskey (11%) van de Muifelbrouwerij combineert een bier smaak met een whisky smaak. Het bier is gebrouwen met geturfde whisky mout. (biernet.nl) Deze mout is afgeëest met behulp van turf, na het kiemproces is het water verwijderd over een vuurtje van turf. De typische gerookte en gebrande geuren en smaken uit de turf zijn in de mout getrokken. Met deze mout, is vervolgens de Beerskey gebrouwen.” (bier.blog.nl)


Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie licht rode kleur. In de geur kom je al meteen de geturfde whisky mout tegen. De droge, best intense rook geur is duidelijk aanwezig. Het is een andere geur als dat ik bij andere gerookte bieren geroken heb (zoals bij deze van Othmar en deze van Duits & Lauret) veel intenser.

Smaak

De smaak van de Beerskey is hetzelfde als de geur. Ik proef een droge intense rook smaak. Er staat een heel klein zoetje tegenover maar over het algemeen is de rooksmaak het meest aanwezig. Ook in de nasmaak.

Voor mij is dit een veel te heftig bier. Ik kan hier niet zo goed van genieten, de rooksmaak is me bij deze echt te intens. Mijn vriend vond hem ook wel erg sterk, maar hij kon wel begrijpen dat echte whiskykenners dit wellicht lekker vinden. Ik vind het wel super knap gedaan, hoe je die smaak zo in het bier krijgt. Maar het is gewoon niet zo mijn bier.Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.