Duvel tripel hop tasting box

IMG_2023

Duvel tripel hop tasting box

Zo! De duvel tripel hop box is binnen (te koop bij mitra). De eerste duvel tripel hop dronk ik pas in 2015 (voor de proefnotitie, klik hier) Eerder had ik er eerlijk gezegd niet van gehoord. Mede denk ik omdat ik me voor 2015 niet zo bezig hield met bier… de 2016 versie heb ik ook geproefd. Hierover kan je hier een notitie vinden.

IMG_2028“Sinds 2007 zijn de brouwers van Duvel inventief aan de slag gegaan om telkens met een derde hopsoort Duvel wat extra punch en extra bitterheid te schenken. (bier-paradijs.be) Elk jaar wordt er vol verwachting uitgekeken naar een nieuwe Duvel Tripel Hop. Want waar hopsoorten Saaz Saaz en Styrian Golding de basis vormen voor de welbekende Duvel, bevat Duvel Tripel Hop jaarlijks een derde verrassende hopsoort.” (duvel.com) Elk jaar dus een duvel biertje met een extra derde hopsoort. Ikzelf ben dus een redelijk onervaren duvel tripel hop drinker omdat ik de edities van 2007-2014 niet geproefd heb.

IMG_2027

Dit was mede de reden waarom ik deze box aangeschaft heb. Daarnaast zijn alle flesjes onherkenbaar gemaakt met dezelfde layout. Je weet dus niet welke editie je drinkt en welke derde hop soort er aan toe is gevoegd. Dit moet je zelf gaan ontdekken. Een leuk element wat mij weer helpt proeven.

Bij de flesjes is ook een boekje geleverd. Hierin staat uitleg over het degusteren, en de verschillende hopsoorten en hun kenmerken. Achterin kan je bij elk bierflesje een proefnotitie maken en er zo achter komen met welke tripel hop je te maken hebt.

Ik ben zeer benieuwd! Word vervolgd..

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.