Everzwijn tripel | Heidebrouwerij

Everzwijn_TripelDan woon je in Arnhem, heb je ook al bieren uit Estland en Denemarken gedronken maar nog geen bier uit Ede, wat heel dicht bij Arnhem ligt. Nou bij deze!

“Sinds 2012 is De Heidebrouwerij gevestigd in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede.

Als basis is gekozen het brouwen en promoten van eigen gebrouwen bier. Elk bier zal een regionaal karakter meekrijgen, hetzij door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning van de Ginkelse- en Edese heide- of door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop.” (deheidebrouwerij.nl)


Zicht en Geur

De Everzwijn tripel (8,5%) is een goud gekleurd bier met een dunne snel verdwijnende schuimkraag. Het bier heeft een fruitige zoetige en kruidige geur

Smaak

Qua smaak komt de kruidigheid weer terug. Hij is in body redelijk vol, maar het had nog wel voller gekund misschien, dan word hij meteen wat krachtiger. Naast het kruidige is het bier ook redelijk zoet. De nasmaak is bitter wat het zoete weer een beetje in balans brengt.

Kort maar krachtig: Een prima tripel, maar ik heb lekkerdere gedronken. Ik ben echter wel benieuwd geworden naar de andere bieren van de brouwerij. En de titels van de bieren zijn ook leuk, omdat ze met mijn woonomgeving te maken hebben. (Pegasus, Edelhert)

Bewaren

Bewaren

3 reacties

  1. Ik denk dat Obelix zich afvraagt of het past bij gebraden everzwijn 🙂

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.