Counting vampires | Siren craft brew

IMG_20160408_142715Siren craft brew Counting Vampires [6,1%]

“According to old English folklore, growing blackberries near your home would ensure that a Vampire couldn’t enter. So the tale goes, they would obsessively count the berries and forget what they were there for, or never finish counting! This dark IPA is packed full of fresh blackberries and blackberry puree, so it could offer you some spiritual protection as well as being the tasty first beer from our new Head Brewer Markus.” (sirencraftbrew.com)

Ik ben en blijf vrouw en als ik op een flesje bier zie dat er fruit in verwerkt zit dan ben ik er wel erg benieuwd naar. Ook het mooie felle paarse maar verder simpele etiket trok mijn aandacht.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Dat het bier bosbessen bevat zie je meteen terug aan de kleur, de mooie donker rode kleur trekt me meteen aan. De geur daarentegen is juist niet echt aantrekkelijk. Hij is wat muffig.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak proef ik de bosbessen eigenlijk helemaal niet terug. Het bier heeft een dunne body. En is bitter en ook droog. Daarnaast proef ik wel wat fruitigs, maar dat is heel minimaal.

Een kort maar krachtige smaaknotitie. Ik had wat meer fruitigheid verwacht. Dat dat wegbleef viel me een beetje tegen.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.