Brouwerij Maximus Utrecht

Brouwerij Maximus

In de blog hiervoor, zie hier, schreef ik over mijn ov-fiets-brouwerijentocht. Hierin behandelde ik de eerste brouwerij die we bezochten, oproer. Nu is het tijd voor de tweede brouwerij, brouwerij Maximus.
Brouwerij Maximus ligt wat minder centraal als de oproer brouwerij in een redelijk moderne, voor mij niet aantrekkelijke, wijk van Utrecht. Echter vonden wij een hele mooie dijk met oude huisjes waarop we naar deze brouwerij reden. (ik zal het niet over onze “oe’s en “aah’s” hebben)

“Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf er ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.” (brouwerijmaximus.nl)

Maximus (10) Maximus (8)

Brouwerij Maximus is van binnen erg mooi vormgegeven. De bar is gemaakt van pallets, er zijn muurschilderingen (van bijv. brutus, de stier van één van hun bieren) en er hangt van alles aan de muren (van mini rompertjes met logo, tot bierflesjes) Het geheel is erg knus en wij zelf zaten op een bankje waarvan we alles konden zien, perfect voor ons.

Achter ons pronkte zilveren ketels, boven ons mooie koperen ketels. Alles heel mooi vormgegeven.

Proeverij

Om de bieren van Maximus te leren kennen (jaja.. nog geen één gehad..) bestelde wij een proeverijtje met 4 bieren van de tap, water en crackers.

Van links naar rechts: Pandora, de saison, brutus en stout 8.

  • Pandora: Fris, bitter en droog. Een lekker fris biertje!Maximus (14).JPG
  • Saison: In geur hooi. Qua smaak een wat rokerige smaak die even aanwezig is. Verder een fris biertje. Qua mondgevoel is het bier wel iets dun. Aan het eind een bittere afdronk.
  • Brutus: In de geur komt net als bij de saison het hooiige binnen. In de smaak is het biertje droog en bitter. Ik proef karamel/zoethout. Het bier voelt zacht aan in je mond. Amber van kleur.
  • Stout 8: Wat dun qua mondgevoel. In de geur koffie en chocolade. Qua smaak proef ik vooral mokka, een wat zoetere koffie smaak. Daarnaast komt toch ook de chocolade wel door. Alle smaken zijn lichtjes aanwezig. Van mij mocht hij wat romiger en voller, dan vind ik het lekkerder. Misschien gewoon geen stout drinker 😉

Ik vond het proeflokaal  erg gezellig en mooi vormgegeven. Jong en oud zaten binnen en er liepen ook kinderen rond. Fijn dat dat zo allemaal kan, ouders die ontspannen met een biertje, kinderen die rustig spelen. En daarnaast verschaffen ze werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, helemaal top!


Brouwerij Maximus
Pratumplaats 2A, 3454 NA Utrecht
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.