Triple arn | Bierbrouwerij de Arn

IMG_20160408_142827

“Bierbrouwerij De Arn is een initiatief van Arjan te Hoonte. Arjan liep al langere tijd rond met het plan om bier te gaan brouwen. Afgelopen najaar deed zich onverwachts de mogelijkheid voor om een deel van de plannen te realiseren. In augustus 2013 werd het eerste bier – een dubbelbok- gebrouwen in de installatie van Sallands Landbier in Raalte. Inmiddels zijn meer bieren  gebrouwen!” (bierbrouwerijdearn.nl)

Ik ben groot fan van Belgische tripels, en ook wat Nederlandse tripels kan ik erg waarderen. Nu was het tijd voor de Tripel Arn (8%) van bierbrouwerij de Arn uit Rijswijk.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het goud gekleurde troebele bier heeft een mooie dikke schuimkraag. Ik ruik een sterke honing geur, daarnaast ruik het bier ook een beetje naar gedroogd hooi.

Wat proef ik?

Het bier is redelijk vol. Ook hier komt vooral de honing weer terug. Dit zorgt ervoor dat het bier aan de zoete kant en licht plakkerige is maar ik vind dit zelf niet erg. Daarnaast is het bier haast niet bitter. Als dat wel zo was geweest had dat het zoetige van het bier wat meer in balans gebracht. Alleen aan het eind proef ik een licht bittertje. Een prima tripel, niet uniek of bijzonder maar gewoon goed gebalanceerd en lekker. Voor sommigen misschien te zoet.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.