Blauwe bijl | Brouwerij de Leckere

IMG_2045

“Het brouwen van lekkere speciaalbieren uit uitsluitend gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen, dat was het uitgangspunt waarmee een aantal vrienden in 1997 bierbrouwerij De Leckere begon.” (beterbio.nl)

“De Leckere Blauwe Bijl dankt zijn naam aan een middeleeuwse brouwerij te Utrecht. Deze was tot 1850 gevestigd in het zijhuis van stadskasteel Oudaen.” (biernet.nl)

Aangezien het lenteweer nog erg wisselvallig aanwezig is, kan ik af en toe nog wat lekkere zware biertjes open trekken (en ach dat kan trouwens best het hele jaar door). Nu was het tijd voor de blauwe bijl (10%) van Brouwerij de Leckere uit Utrecht.

Ik hou van gerstewijnen! Ze zijn zoetig, vol, verwarmend en sterk. Precies wat ik lekker vind. Eens kijken hoe deze Blauwe Bijl mij smaakt.


Blauwe Bijl

Kleur en geur:

Het bier heeft een amber kleur en ruikt zoetig.

Smaak, body en nasmaak:

In de smaak is het bier wat zurig maar tegelijkertijd ook zoet. Ik proef salmiak en karamel. Een bittertje blijft wat achter, alleen iets in de nasmaak.

Alle smaken die ik proef ebben snel weg. Je hebt even kans te proeven, en poef.. het is weer weg. Hierna blijft de alcoholwarmte over. Naast deze alcoholwarmte merk ik niet veel van het alcoholpercentage, het bier drinkt namelijk soepel door. Het bier is niet super vol of stroperig, wat ik juist altijd wel bij een gerstewijn vind passen.Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.