Triple CC | Brouwerij CC

IMG_20160423_171414Brouwerij CCTriple CC [8%]

In mijn woonplaats Arnhem in de wijk Klarendal staat Café Caspar, een hip café met een behoorlijk assortiment bieren. Sinds een tijdje brouwt de eigenaar van Caspar, Wolter, zijn eigen bieren. Dit in samenwerking met Oldskool brouwerij uit Eindhoven. Een jaar geleden dronk ik het eerste gebrouwen biertje, een American Wheat ale (mijn mening daarover? Zie hier) Nu zijn er al drie bieren gebrouwen, waaronder deze tripel. Daarnaast is er sinds kort een Dunkel CC.

Ik was erg benieuwd hoe deze tripel zou smaken. Ik hou van tripels en het vorige CC biertje was mij goed bevallen, kon niet missen!

“Een volmout Tripel met een dikke knipoog naar vader der Tripels: Westmalle. Een unieke tripel met Westmalle gist en Mandarina Bavaria Hop.” (oldskoolbrewery.nl)

De triple CC is gebrouwen zonder de toevoeging van suiker, smaakstoffen of kruiden.”(magazine.uitinarnhem.com)

Ten eerste, mooi glas! Eenvoudig maar toch stijlvol.

Wat vind ik van het biertje?

Het bier heeft een troebele oranje kleur. Daar bovenop een mooie dikke schuimkraag die lange tijd aanhoudt.

In de smaak zit een bittertje, wat citrus en een honing achtige zoetheid. Beide zijn goed in balans. Hierdoor is het een milde, frisse en toegankelijke smaak geworden. Het is dan wellicht geen uitgesproken tripel, maar dat hoeft van mij ook juist niet. Wat ik daarnaast lekker vind is dat de body mooi vol en licht romig is.
Er is dus geen gebruik gemaakt van suiker, smaakstoffen en kruiden. Ondanks dat heeft het bier toch een duidelijk volle en frisse smaak.

Nadeel vond ik dat het biertje iets te koud geserveerd werd waardoor er helemaal geen aroma’s vrij kwamen. Pas toen het biertje wat meer op temperatuur kwam, kwam er een licht fruitige citrus geur naar boven. De smaken van het bier waren echter wel meteen duidelijk aanwezig, ondanks de lage temperatuur.

|| Waarom tappen eigenlijk zoveel cafés biertjes koud? Sommigen zijn zoveel lekkerder als ze iets minder koel zijn.. Ok correctie.. Natuurlijk kan je niet het ene tapbiertje koud tappen en de ander niet. Daar is het systeem niet op gemaakt, maar dat sommige cafés (niet Caspar!) hun zware, bijv gerstewijnen in fles, koud serveren, dat is zonde en dat heb ik ook al een paar keer gehad. ||

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.