CC | Café Caspar & Oldskool brewery

Café Caspar (i.s.m oldskool brewery) – CC [5,8%]

886044_855539351159866_6521951610613447972_oBij Café Caspar te Arnhem hebben ze sinds kort een eigen biertje, bedacht door Wolter de Bres van het café. CC heet het nieuwe Arnhemse witbiertje. Wolter had al een tijdje in gedachten dat hij een eigen biertje wilde in zijn Café. Toen hij met zijn vriend Dennis Kort van brouwerij Oldskool een heerlijk biertje dronk besprak hij zijn idee. Wolter bedacht het biertje en Dennis ging het vervolgens omzetten in een receptuur en daarna brouwen in de ketels van de Utrechtse brouwerij Maximus. Het witbiertje heeft deze naam gekregen omdat het een klein eerbetoon is aan de Vlaamse bierbrouwer Pierre Celis, geestelijk vader van Hoegaarden witbier. Daarnaast zijn er nog meer reden voor de naam. Het recept bevat namelijk de hopsoorten Citra, Cascade en Chineook. En granen als gerst, tarwe en haver. (houvanarnhem.nl)

Ik was vandaag op het Smaakvol Gelderland festival in Arnhem. Een waar eet en drink festijn. Café Caspar had hier ook een plekje ingericht en serveerde het biertje wat speciaal voor hen gebrouwen is. Natuurlijk moest ik deze eens proeven. In het bovenstaande artikel wordt het biertje een witbiertje genoemd. Op het festival wordt hij als i.p.a bestempeld, dit vind ik er ook een betere benaming voor.

Het biertje heeft een sterk fruitige frisse geur waarin ik ananas en lychee denk te herkennen. Heerlijk fruitig en minder de geur van bloemen zoals dat in veel i.p.a’s wel zo is. In smaak de bitterheid van citrus maar gelukkig niet overheersend. Hierdoor komt ook de fruitigheid nog naar boven in smaak, wat zorgt voor een goede balans in het bier. Daarnaast is het bier mooi vol en rond, wat ook niet bij alle i.p.a’s zo is, ik vind ze vaak een beetje waterig. Lekker hoor!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.