Barley wine | Brouwerij de Prael

Ik kocht deze Barley Wine (9,6%) nog met het oude etiket. Voor deze naamwisseling heette deze barleywine Mary. Andere bieren van de Prael hadden voorheen ook namen van volkszangers of zangeressen. Nu staat er op de bierflesjes wat voor soort bier het is en het logo van de brouwerij prijkt er groots op.


mary-barley-wine-prael-brouwerij-33-clZicht & Geur

Een mooie rode amber kleur heeft deze Barley Wine. De schuimkraag is wit en behoorlijk stevig. In geur is hij licht zuur maar ook het fruitige komt omhoog.

Smaak

Wanneer ik een slok neem, weet ik meteen weer waarom ik dit soort bieren zo lekker vind.
Hij heeft een ronde volle zoete karamel achtige smaak. Deze Barley Wine is een bier wat je buik en je keel licht verwarmd door het alcoholpercentage en de gebruikte ingrediënten. Hij heeft een lange nasmaak, met nog het zoete wat steeds omhoog komt en aan het eind een lichte bitter van de gebruikte sinaasappelschil.

Toch is het alcoholpercentage nog best laag voor dit soort bieren. Daarom drinkt hij nog redelijk goed door, terwijl je bij andere gerstewijnen er echt de tijd voor moet nemen. Een bier voor herfstdagen, als het wat guurder word buiten.  Jam!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.