En garde! | Oersoep brouwerij

oersoep_en_garde_3

“De naam Oersoep verwijst naar het begin van het leven op aarde waar vanuit eencellige organismen complex leven ontstond. De brouwerij maakt uit een soep van mout en water met een cellige organismen (gist) complexe bieren en smaken. De naam Oersoep refereert ook aan een aantal oude biertypen die door de brouwerij gemaakt worden zoals bieren met wilde gisting, tamelijk uniek in Nederland.” (biernet)

 

 

En Garde!

Na het festival van Oersoep werd het ook eens de hoogste tijd voor een biertje v.d. brouwerij zelf. De ‘en garde’, een fruitige saison van 6%, is in kleur een licht bier en in geur fris en fruitig. Daarnaast komen ook in geur de granen naar boven. In smaak is het bier niet zo sterk, ik proef wat licht zure tonen van citrus en kruiden. Daarnaast in de nasmaak een pepertje. Maar het biertje mist een beetje een body, het is een smaak die snel wegvloeit. Dat het biertje een laag alcoholpercentage heeft en niet zo vol is zorgt er wel voor dat het goed door drinkt, je dorst lest en verfris op een warme dag.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.