Brand IPA | Brand brouwerij

IPA_glas_fles“Tongstrelend fris, fruitige geur van mango, krachtige smaak van citrus met bitter fluweelzachte afdronk.” Jeroen Free – winnaar Brand Bierbrouwwedstrijd IPA. (brand.nl)

Geur

Wat me meteen opvalt aan deze Brand IPA (7%) is de geur. Normaal ruikt een IPA behoorlijk fruitig en naar bloemetjes. Dit biertje ruikt hier veel minder naar. De geur van granen komt veel meer naar boven en een lichte ijzer-achtige geur, de mango kan ik niet terug vinden.

Smaak

In smaak is dit hetzelfde. Het bier is niet zo fruitig als de andere IPA’s die ik tot nu toe heb geproefd en hij is niet zo extreem in smaak. De smaak van dit bier is lekker, heel licht fruitig en granen. Hij drinkt goed door en heeft een licht bittere nasmaak. Wanneer ik het biertje een tijdje heb staan proef ik de typische IPA nasmaak, de bittere citrus. Het is een prima biertje hoor, ik vind hem best lekker! Maar het lijkt totaal niet op andere IPA’s. Is dit überhaupt wel een IPA..?

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.