Oud Zutphens tripel | Bronckhorster brewing company

“Bronckhorster brewing company is bekend om zijn Bronkhorster Bieren, maar speciaal voor de Stadsslijterij Groenmarkt te Zutphen worden er ook diverse Oud Zutphense Bieren gebotteld.” (stadsslijterijgroenmarkt.nl)

Ik was laatst weer eens in Zutphen, ik heb er gewoond voordat ik naar Arnhem verhuisde. Het is een mooi oud Hanzestadje aan de IJssel. Op de groenmarkt zit een slijterij met veel soorten bieren, en wat verkochten ze daar.. Een Zutphense tripel. Tenminste gebrouwen door Bronckhorster brewing company uit Rha (dichtbij Bronckhorst) voor de slijterij. Daar was ik natuurlijk wel benieuwd naar!


Wat zie en wat ruik ik?

Het bier heeft een matige schuimkraag, hij verdwijnt snel. De geur.. het is een vreemde.Het ene moment ruik ik zoete bloemetjes en honing. Het andere moment ruik ik een soort plastic achtige geur.

Wat proef ik?

Ook in de smaak heeft het bier twee kanten. Aan de ene kant een zoete smaak en een romige body. Aan de andere kant is het bier bitter, wrang, droog en zelfs lichtelijk scherp. Nadat ik het bier even liet staan en wat walste, werd het weer iets milder en zachter.

Een heel apart bier. Met twee ‘gezichten’ in smaak. Niet echt lekker. Andere bieren van Bronckhorster brewing company zijn trouwens echte aanraders!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.