Tripel hop 2016 | Brouwerij duvel moortgat

unspecified

“Het mooie van Duvel Tripel Hop is dat er ieder jaar naast de traditionele hopsoorten Saaz-Saaz en Styrian Golding een derde andere hopsoort wordt geselecteerd die wordt toegevoegd aan het biertje. Hierdoor smaakt Duvel Tripel Hop jaarlijks anders. Voor de Duvel Tripel Hop 2016 hebben de brouwers ervoor gekozen om de nieuwe en unieke hopsoort HBC 291 toe te voegen. Doordat de nieuwe hopsoort HBC 291 is toegevoegd beschikt het over aroma’s van zwarte peper, rozen en lavendel.” (bierrijk.nl)


Ik was erg benieuwd naar dit bier. En ja hoor, ik bezocht biercafé Olivier in Leiden en die hadden hem. Nou schenk mij er maar eentje in. Deze derde hopsoort moet gaan zorgen voor aroma’s van lavendel, zwarte peper en rozen. Klinkt me toch niet lekker in de oren.. lavendel en rozen in een biertje.. nou goed.

Qua uiterlijk ziet deze duvel er hetzelfde uit als alle andere duvels. Een lichtgeel bier met een goede dikke schuimlaag (mede door het fijne glas van duvel)

Duvel Tripel Hop 2016

In geur weet ik nog dat de 2015 versie echt heel hoppig rook, heerlijk vers en kruidig. Deze is veel fruitiger dan zijn voorganger, al ruikt hij alsnog lekker naar hop. Maar de fruitigheid heeft meer de overhand.
Wanneer je een slok neemt valt de hoeveelheid koolzuur op. Ook hier is het bier fruitig, fruitiger dan zijn voorganger. Die was wat bitterder en kruidiger. De nasmaak is wat droog en misschien iets peperig. Echter vind ik het lastig de peper, de rozen en de lavendel echt te onderscheiden. Ben dan ook een amateur.. Wie weet nog eens proeven, in alle rust thuis op de bank!

 

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Ik heb de Tripel Hop 2016 afgelopen maand geproefd in België (http://biervat.blogspot.nl/2016/02/bierbrouwerij-nabij-nieuwpoort-epiloog.html). Smaakte goed, ik vond ‘m bitterder en beter dan die van vorig jaar. Dat heb ik toen ook aangegeven bij de meneer aan het tafeltje naast me.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.