Belgisch biercafé Olivier Leiden | Biercafé

Dit weekend was ik in Leiden en natuurlijk kon ik het niet laten biercafé Olivier te bezoeken. Olivier ken ik van de vestiging in Utrecht, gevestigd in een kerk. Daar heb ik ook al eens een blog over geschreven, HIER.

Oud ziekenhuis

Olivier Leiden is gevestigd in het voormalig St. Elisabeth ziekenhuis aan de hooigracht. Op de plekken waar nu de tafels staan in het restaurant gedeelte van Olivier, lagen vroeger de patiënten. De naamplaatjes bij de tafels met verschillende namen erop herinneren hieraan. Heel bijzonder. Ook vind je er nog veel andere voorwerpen die aan het ziekenhuis herinneren. Zoals een dummy met organen en verschillende posters.

Toch vind ik zelf Olivier Utrecht mooier. Het mooie hoge plafond en het orgel maken de ruimte net wat meer bijzonder en geven je ook echt het gevoel dat je in een kerk bier zit te drinken (heel tegenstrijdig). Olivier leiden is heel knus, leuk ingericht en ook heel bijzonder qua locatie, maar toch krijg je van binnen minder mee dat het een ziekenhuis is geweest. Al met al moet je het echt eens bezoeken, de moeite waard en veel bieren in het assortiment en op de tap.


Olivier Leiden
Hooigracht 23, 2312 KM Leiden

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.