Tripel | Brouwerij Pronck

tripel-brouwerij-pronck-33-cl

Brouwerij Pronck – Tripel [9%]

Ik was afgelopen weekend in Leiden. En als ik dan in een stad ben, neem ik natuurlijk een biertje uit die stad mee. Deze keer de tripel van Brouwerij Pronck.

“Brouwerij Pronck is één van de nieuwste en kleinste brouwerijen van Nederland met eigen ketels. Na enkele jaren hobbybrouwen, besloten vier vrienden uit Leiden in november 2014 de sprong te wagen en een eigen brouwerij te starten. In ketels van Italiaanse makelij wordt 150 liter bier per keer gebrouwen vlakbij het centraal station in Leiden. Lokale producten, ambachtelijk en met aandacht gemaakt, dat is waar wij in geloven. Het bier wordt gebrouwen met pure ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Kwaliteit staat voorop en hoewel we brouwers met grote ambitie zijn, doen we geen concessies aan kwaliteit. Pronck bier is eerlijk gebrouwen bier.” (brouwerijpronck.nl)

En hoe smaakt deze tripel?

Wanneer ik dit bier inschenk verdwijnt de schuimkraag al redelijk snel. Daarna komt de sterke geur van dit biertje me tegemoet. Het doet me een beetje denken aan de geur van witbier. Ik ruik banaan en granen.
In de smaak  komt de gebruikte lindebloesem honing goed naar voren. Dit maakt het bier behoorlijk zoet, maar voor mij is het net niet té. De zoetheid van het bier word weer iets in balans gebracht door kruiden en de bitterheid in de nasmaak.
Ondanks dat ik dit niet vaak heb bij tripels, verwarmd dit bier je licht. Wellicht doet de honing dat ook.

Ben benieuwd naar hun andere bieren! Weet alleen niet wanneer ik er weer een tegenkom 😉

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.