Jacobus RPA | Jopen bier

jopen-jacobus-kleur

“De Jopen Jacobus RPA (5,5%) is vernoemd naar de voormalige Jacobskerk. Jopen heeft deze kerk in gebruik genomen als brouwerij, grand café en restaurant en omgedoopt tot Jopenkerk. Het bier werd in 2011 ontwikkeld voor het honderdjarig bestaan van de kerk.
Jacobus is de beschermheilige van de pelgrims. Zij brachten tijdens hun tocht de nacht door in gasthuizen. Deze gasthuizen waren vrijgesteld van accijns, mits er werd gebrouwen met rogge. Om die reden is Jacobus een Rogge Pale Ale. Een bier met pit.” (jopenbier.nl)


Ik dronk al eens eerder een biertje van Jopen met rogge. Dit was de Rye Meibock, een collaboration bier. Net als in dat biertje proef ik ook in dit bier de rogge niet echt terug (of ik herken het niet). Maar het zorgt wel voor een biertje met een laag alcoholpercentage maar met toch een redelijke volle smaak.

De Jacobus RPA ruikt heerlijk tropisch en ook een beetje naar perzik. Het is oranje/licht bruin van kleur. Qua smaak heeft het bier vooral een bittere kruidige smaak. Hij is niet super vol, maar toch vol genoeg voor dit alcoholpercentage. De nasmaak ebt snel weg, alleen de bitterheid houdt stand.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.