Bierproeverij – thuis

IMG_20160220_202322

Afgelopen weekend was ik bij vrienden in Den Haag, die ook erg van speciaalbier houden. Aangezien de avond nog lang was, bedachten we om alle drie 2 bieren uit te kiezen en zo een proeverij te creëren. Ik zocht de Chimay blauw uit (wel eens gedronken, niet geblogd) en de Hop & Liefde. Mijn vriendin de oost-indië porter en de east ipa. En haar vriend de verboden vrucht en de pale ale.


De bieren

[Bier 1] Abdij Notre-Dame de Scourmont – Chimay bleue [9%]
Het bier heeft een licht zurige, beetje zeepsop-achtige geur. Van smaak is hij redelijk vol. Hij is zoet, door de karamel, en haast niet bitter. Het bier is mild (niet extreem in smaak), wat er voor zorgt dat het een toegankelijk goed door drinkbaar bier is.

[Bier 2] Brouwerij de molen – Hop&liefde [4,8%]
Het bier heeft een heerlijke tropische geur. In smaak is het bier niet erg vol,zelfs wat waterig. Ik vind hem niet bijzonder. Hij is niet echt uitgesproken in smaak, licht bitter en iets fruitig. Maar de smaak die eraan zit, vervliegt dan ook nog eens snel.

[Bier 3] Hoegaarden – Verboden vrucht [8,5%]
Het bier heeft een rood/bruine kleur. In smaak is hij licht fruitig en zurig van smaak met een zoete nasmaak. Het bier is haast niet bitter. Het is een beetje een gek bier, fruitig (ook in de naam) maar het is toch echt geen echt fruitbier. Ik vond hem iets minder lekker vergeleken met de keer dat ik hem op een terrasje dronk (zie hier).

[Bier 4] Anderson Valley Brewing – Poleeko Pale Ale [5%]
Het bier heeft een heel lekkere sterke warme honing geur. In smaak komt de honing ook weer terug maar deze word overstemd door het aanwezige bitter. Deze zelfde bitterheid blijft lang hangen. Niet een explosief biertje, maar wel lekker. En ondanks de bitterheid drinkt hij toch goed door.

[Bier 5] Brooklyn Brewery – East IPA [6,9%]
Zo. Ik merk nu dat ik al wat meer bieren geproefd heb. En ook niet in de goede volgorde (licht naar zwaar). Dus mijn smaak gaat wat achteruit. Daarom proef ik dit biertje niet meer zo goed. Ook omdat hij niet super uitgesproken is.
In de geur komen vooral honing en een fruitigheid mij tegemoet. In de smaak proef ik niet zoveel, vooral de bitterheid. Sorry deze krijgt nog een revanche.

[Bier 6] Jopen – Oost Indië porter [6,5%]
Oeh! deze kan je niet over het hoofd zien of niet meer proeven na veel biertjes.
Het bier heeft namelijk een rokerige muffige bacon geur. In smaak is het bier droog, gerookt en gebrand. Vooral koffie komt naar boven. Mij is deze te rauw en te heftig.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.