Wintervrund | Brouwerij gulpener

gulpener-wintervrund“Gulpener Wintervrund (8,5%) geeft de wangen weer kleur. Dit bier is je beste vriend op koude winterdagen. Een stevige bondgenoot die het gehemelte prikkelt. Krachtig, maar tegelijkertijd verrassend verfijnd. Kortom: een vriend met karakter.” (Gulpener.nl) De ‘Wintervrund’ (vrund is Limburgs voor vriend) wordt gesymboliseerd door het winterkoninkje, met op de achtergrond Koning Winter. (wikipedia.nl)

De ur-hop was mij laatst zo goed bevallen dat ik weer een biertje van Gulpener wilde proberen. De Wintervrund dit keer!


Het bier heeft een mooie donker rode kleur. De geur van dit bier misleid wel een beetje. Het ruikt een beetje zurig, naar rood fruit. (is dat de jeneverbes die ik ruik?) Het lijkt net of je op het punt staat een stevig fruit biertje te drinken maar neem dan maar eens een slok.
In smaak stoot hij die gedachte van het fruitbier meteen naar de achtergrond. De karamel en zoethout/laurier komen mij tegemoet. Maar ook een bittertje en een gebrande smaak. Het bier is niet super rond en vol dat had van mijn part nog wat gekund, dan komt hij nog wat krachtiger over. Toch hou ik echt van deze soort biertjes. Een beetje je borst verwarmend laat dit biertje je lekker onderuit zakken op de bank op een druilerige dag. Jum.Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Het lekkerste wintervoer van allemaal

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.