Hopfather | Oersoep brouwerij

oersoep_hopfather_3

“Oersoep besteedt veel aandacht aan haar bieren en brouwt graag gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment. Het zijn bieren die bedoeld zijn om met aandacht te degusteren en er wordt nadruk gelegd op de combinatie met gerechten. ” (biernet.nl)


Deze licht bruin gekleurde Hopfather (5%) heeft een erg dikke, lang houdende schuimkraag. Het is bijna schuim wat je ook op cappuccino’s vind. In geur is het bier heerlijk tropisch. Ik denk vooral perzik te kunnen onderscheiden, fijn zoet.

In smaak in het bier in eerste instantie droog als een saison. Daarnaast is het bier toch ook wel licht fruitig. Hierna volgt een pittige droge bitterheid en dit herhaalt zich. Bij elke slok is het bier eerst wat fruitig, zoet, daarna volgt een lang aanhoudende bitterheid. Wel lekker op zich. Het staat wel in balans met elkaar en ondanks de bitterheid drink het bier goed weg.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.