Cantalupulus | Oersoep brouwerij

55472

Ik was afgelopen weekend op een markt in het Honig Complex te Nijmegen. Daar was ook een standje van Oersoep; de Nijmeegse brouwerij die ook in het complex een plekje hebben. De man van het standje liet mij heel enthousiast twee bieren proeven, ‘de Cantalupulus’ en ‘de Hopfather’. Ik proef nu de Cantalupulus, een bier van 3%.


Uitzicht: Een troebel licht geel bier met een schuimkraag die snel verdwijnt.
Geur: Het bier ruikt lekker fruitig. Echter ruik ik de meloen maar licht en ruik ik vooral citrus/grapefruit.
Smaak: Qua smaak vind ik het bier tegenvallen. De meloen proef ik een klein beetje op de achtergrond. Het bier is waterig en de smaak vlak. Het is een fris biertje maar er had van mij wel wat meer meloen smaak aan mogen zitten.

Op de markt proefde ik de meloen net wat meer. Thuis heb ik hem zowel wat kouder als wat warmer gedronken.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.