Troubadour obscura | Bruwerij de Musketeers

1378324772

 

“Eeuwen geleden reisden troubadours zingend en vertellend rond om zo hun arsenaal aan tradities, legendes en verhalen door te geven en te behouden. Brouwerij The Musketeers wil via hun ‘Troubadour’ de Belgische traditie en faam van het brouwen van speciale bieren levendig houden. Stap voor stap, wereldwijd…” (troubadourbieren.be)


Een stout en ik… nee dat gaat niet samen.. hoe komt het dan dat ik dit biertje geproefd heb..Ik stond gister in de Mitra, waar ik een la Chouffe glas kocht. Daarna wilde ik ook nog een biertje meenemen. De stout bieren en de gerstewijnen staan dicht bij elkaar bij de Mitra. Vandaar dat ik dacht een gerstewijn gekocht te hebben.. zonder het nog even na te vragen bij de eigenaar v.d. winkel. Haha mispoes! Het was dus deze stout genaamd Troubadour obscura van Brouwerij de Musketeers.

Het bier

In de geur rook ik al meteen dat ik met een stout te maken had. Het bier (8,2%) heeft de typische donkerbruine/zwarte kleur. Daarnaast kwamen de geuren van koffie en chocola mij meteen tegemoet. Meestal ruikt een stout ook meteen erg heftig en rauw. Deze rook wat milder, een beetje naar zure koffie (ja.. klinkt goed). Dus wie weet vond ik hem toch wel lekker..

Qua smaak viel het bier me zoals gedacht tegen. Ik hou niet van een waterig mondgevoel met smaakjes.. Deze stout had dat ook. Een dun mondgevoel met de smaken van koffie en chocola. Ja ik vind het gewoon niet echt lekker.. Het is gewoon echt niet mijn stijl bier. Ik zeg niet of het bier nou lekker is of niet voor zijn stijl, maar ik vind het niks.
Ik heb vorig jaar op het oersoep festival wel een stout gehad die ik lekker vond, maar dat was echt een uitzondering, die was wat zoeter, wat meer mokka-achtig. Volgens mij was het de ransuil van Brouwerij het Uiltje (als ik het toen goed onthouden heb) Maar daar heb ik toen ook maar een paar slokken van gehad. Nou goed. Ik waag me er echt een tijdje niet meer aan. Deze ging door de goot. Sorry.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.