Extra blond | Brouwerij Duits & Lauret

productextrablond

[Favoriet!] Duits & Lauret – Extra Blond [8,5%]

“De brouwerij werd in 2009 in Vleuten in Utrecht opgericht door Danielle Duits uit Tienhoven en Marco Lauret. Er wordt driemaal per week gebrouwen in een mobiele 60 liter brouwinstallatie in de herfst tot en met mei. Omdat ze zelf over onvoldoende capaciteit beschikken worden de grotere hoeveelheden gebrouwen door De Proefbrouwerij te Lochristi, België. In 2014 heeft de Rijksoverheid het uit 1841/47 stammende Fort Everdingen in de verkoop gedaan. Eind 2014 werd bekend gemaakt dat het fort aan Duits & Lauret was toegewezen. De onderneming richt er een brouwerij in en zal een aantal verwante, maar ook andersoortige activiteiten ontplooien. De opening staat gepland voor april 2016.” (wikipedia.nl)

Eerder dronk ik al de normale blonde van Duits & Lauret, nu was het tijd voor de zwaardere variant. Welke zal vind ik lekkerder vinden?

Deze extra blonde vind ik echt veel lekkerder als zijn lichtere variant! Ik schenk dit bier in mijn la chouffe glas. Eens kijken hoe dat uitpakt.

Een mooie volle schuimkraag vormt zich en houdt ook goed stand. Jam! Dit vind ik nou een lekker biertje! Een fruitige maar ook licht zure geur komt me tegemoet. In de smaak is het bier mooi vol en romig. Ik proef honing, kruiden en een fruitigheid. De bitterheid die het bier ook heeft brengt het zoete weer in balans. Het bier doet zijn naam aan, het is dan wel een blondje, maar wel een lekker stevige door wat extra bitterheid. Hij drinkt goed door, is toegankelijk en toch ook redelijk gelaagd qua smaken.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.