Rye Meibock | Jopen bier

1d29cbd11322d7a4ddb4fedff219a7a6_320x320JopenRye Meibock (collaboration brew 2) [7%]

“Op Sint Maartensdag, 11 november 1994, is Jopen opgericht. Sint Maarten was de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde. In het kader van ons twintigjarig jubileum brouwt Jopen een aantal Collaboration Brews. Met bevriende brouwers over de hele wereld hebben we de brouwhanden ineen geslagen. Deze nauwe samenwerkingen resulteren in bijzondere en soms gewaagde smaakervaringen.

Deze tweede Collaboration Brew is gebrouwen met brouwer Spike Buckowski van Terrapin in Athens Georgia (USA). Deze Amerikaanse brouwerij (sinds 2002) staat bekend om zijn hoppige bieren en creatieve limiteds. We hebben gekozen voor een Meibock met roggemout en wat Simcoe hop.”(jopen.nl)

Ik was erg benieuwd naar deze rye meibock omdat er roggemout gebruikt is. Zou dit erg naar boven komen of niet in de smaak? Ik heb het niet heel erg geproefd, ondanks de lichte granen smaak. Qua smaak is het een lekker fris, licht tintelend biertje. Het is licht zoet en daarnaast ook licht droog. Een lekker fris en licht fruitig biertje, wat lekker door drinkt. Niet echt hetzelfde als andere lentebok bieren en daardoor wel weer wat unieker, maar alsnog vind ik hem niet super bijzonder.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.