St-Feuillien Saison | Bierbrouwerij St-Feuillien

saison-from-st-feuillien-9872ed9fc22fc182d371c3e9ed316094

“Dit bier heeft vele prijzen gewonnen. In 2009 en 2010 al werd St-Feuillien Saison in Londen uitgeroepen tot World’s Best Saison. Saison heeft jongstleden bronzen medaille gewonnen op de Australian Beer Awards 2011 in de categorie Belgian and French style Ales. In Atlanta, in de USA, behaalde diezelfde Saison zilver op de US Open Beer Championship, in de categorie Belgian Saison Ales. Saison heeft ook bronzen medaille gewonnen op Brussels Beer Challenge 2012 in de categorie Pale & Amber Ale : Saisonal/Saison.” (st-feuillien.com)


De lichtgele kleur zegt al genoeg, volgens mij is dit een heerlijk fris lentebier. Deze saison heeft een alcoholpercentage van 6,5%, prima voor warm weer dus. Qua geur is het bier echter niet echt uitnodigend, een beetje muffig maar wel licht zoetig. De smaak is veelzijdig; bitter, wat ijzer, zoet en frisheid wisselen elkaar af. Hij drinkt goed weg doordat hij zo licht, licht tintelend en fris is. Jam!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.