Gregorius | Stift Engelszell

indexStift Engelszell – Gregorius [9,7%]

“Gregorius is het donkere broertje van Benno. Gregorius is een donker bier met een alcoholpercentage van 9.7%, een stuk steviger dan Benno. Gregorius is vernoemd naar Gregorius Eisvogel die maarliefst 25 jaar aan het roer stond van de Stift Engelszell abdij. Deze brouwerij mag zich sinds 2012 een trappistenbrouwerij noemen en is alweer de 8ste naam in de trappistenfamilie.” (slijterijhetfust.nl)

Een trappistenbiertje (sinds 2012) uit Oostenrijk, dat is weer eens wat anders!
Poeh wat een donker bier! Ik voorspel dat dit een zwaar biertje is met veel smaken die hard aankomen. Het is een donkerbruin bier met een lichtbruine schuimkraag. In de geur komt de alcohol je tegemoet, verder is de geur wat muffig naast het iets zoete. In de smaak komt ook de alcohol je weer tegemoet, het verwarmd meteen je keel. Heftig hoor dit biertje, even inkomen! Qua smaak denk ik ontbijtkoek of zoethout te herkennen, heel apart. Ik moet er nog even over peinzen of ik dit nou lekker vind. In eerste instantie toch niet echt. De honing maakt het bier wel zoet, maar toch vind ik het bittere in de nasmaak teveel overheersen. Tsja, het is weer eens wat anders. Maar in de categorie quadrupel vind ik deze toch niet één v.d. lekkerste..

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.