Dubbelbock 2014 | Duits & Lauret

IMAG2401Duits & LauretHout gerijpte rook dubbelbock 2014 [7,5%]

“Dit bier heeft al vele prijzen. In het voorjaar van 2015 won het bier goud tijdens de Dutch Beer Challenge en vorig jaar wonnen zij het goud op het PINT Bockbierfestival in Amsterdam.” (bierista.nl)

“Rookbier is oorspronkelijk een ondergistend bier met een lichte of meest sterke rooksmaak. Het wordt gemaakt van rookmout, dat gerookt is met turf of vochtig beukenhout.” (bierwoordenboek.com)

Slijterij van Pernis had dit biertje nog liggen van 2014, het heeft dus nog een jaar extra kunnen rijpen. Ik ben zeer benieuwd!

Dit bockbiertje is wat stoerder, wat rauwer. Mede doordat het hout gerijpt is en er gerookte moutsoorten zijn gebruikt.
In geur vind je deze gerookte moutsoorten meteen terug. Het doet me denken aan een liefelijk brandend haardvuurtje. Een echte geurcombinatie van hout en rook. Heel apart! Ook in de smaak komt de rook en hout smaak weer lichtelijk naar boven. Niet overheersend maar gewoon net goed genoeg aanwezig dat het lekker blijft. Het geeft een stoer uiterlijk aan dit bier, naast het licht zoete karakter. Hij drinkt goed door en verwarmd je buik licht. Een fijne balans tussen alle (originele) smaken! De kleur past ook goed bij de herfst, mooi donker rood.

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Mmm! Duits & Lauret kan bijna niet mis gaan 🙂

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.