IJbok | Brouwerij ’t IJ

brouwerijtij_ijbok_001-683x1024De IJbok (6,5%) is een bier van Brouwerij ’t IJ te Amsterdam. Het is een seizoensbier dat alleen in de herfst gebrouwen wordt en de rest van het jaar niet beschikbaar is. IJbok is een herfstbok, een donker, bovengistend bier met een zachte geroosterde smaak en 6,5% alcohol.

De bokken zijn er weer! Café Olivier had de IJbok van brouwerij ’t IJ op de tap, dus tsja die moest ik wel proeven.


De IJbok is een mooie volle donker gekleurde bok. Wanneer ik een slok neem tintelend het bier licht. Qua smaak is hij zoet, door de tonen van karamel en donkere suiker. Echter vind ik hem nog net niet te zoet. Het is nog in balans. Doordat het alcoholpercentage niet zo hoog is, drinkt het bier lekker weg. Misschien iets te snel. Ik had hem op voordat ik het doorhad haha.

Het aparte is dat andere recensenten dit juist een best zware bok vinden met de smaak van drop. Totaal geen door drinker maar een bier om rustig van te genieten. Daarom ben ik benieuwd, wat vinden jullie van dit bokbier? Geef hieronder je mening!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.