Veldwachter | Bierbrouwerij Maallust

“Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Bierbrouwerij Maallust is een bijzonder initiatief van een select gezelschap: 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen sloegen de handen ineen en stichtten deze mooie brouwerij in Veenhuizen.” (maallust.nl)


4274f98082f3ff85be6daaabc49a6e24De veldwachter is een donkerrood bier van 6,5%. In de geur ruik ik een sterke, licht zure geur van rozijntjes en licht de aanwezigheid van karamel. De alcohol ruik je ook wel, al is het biertje niet echt sterk. In smaak is het bier best pittig in eerste instantie. Naast het zoete van de karamel is er ook een bitterheid aanwezig die ook in de nasmaak nog blijft. Ook proef ik een  soort van lichte koffiesmaak in de nasmaak van de laatste slokken die ik neem. Het bier verwarmd je, wat een bok bier überhaupt zou moeten doen. Knap, voor zo’n laag alcoholpercentage. Later giet ik de gist er nog bij, dat maakt het biertje milder en iets zoeter in smaak.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.