Gerijpte herfstbok | Bierbrouwerij Grolsch

“Het gebeurde in december 2014. In het diepste geheim werd vanuit de Grolsch brouwerij een speciale lading bier in een oude munitiebunker van vliegveld Twente gereden. De deuren gingen op slot voor een periode van ruim negen maanden. Vandaag – op de eerste officiële herfstdag – onthullen we de inhoud van de bunker: Grolsch Gerijpte Herfstbok. Een bijzonder bokbier dat speciaal ter ere van ons 400-jarige jubileum is gebrouwen en gerijpt onder constante supervisie van onze meesterbrouwer Wim Vermeulen. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok. (Grolsch.nl)


Ik was erg benieuwd naar deze Gerijpte Herfstbok (6,6%) van Grolsch omdat het de kans gehad heeft te rijpen. Dan moet het vast een super lekkere volle bok zijn geworden.

De geur van dit bokbier is niet super sterk (kruidig of qua alcohol). Hij ruikt licht zoet, naar karamel. Daarnaast doet de geur me denken aan brood deeg, gisterig. In smaak is het bier best zoet, net als het gewone Grolsch bokbier. Wel is hij iets voller en steviger. Echter mis ik toch de gelaagdheid, er hadden wat meer smaken in kunnen zitten. Ook vloeit de smaak gauw weg. Een, voor mij, te zoet bokbier. Maar wel lekkerder dan het gewone bokbier van Grolsch.

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Leuke site heb je. Ik zit op dit moment aan een grijpt Grolsch bokje. Wel lekker maar vindt het verschil met de gewone versie niet echt overtuigend. Ik zal dit jaar eens in het diepste geheim een gewoon 6packje in de berging zetten. Kijken of dit volgend jaar net zo vol en gerijpt te voorschijn komt. 😀

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.