Tripel 8 | Fort Lapin

bieren_fortlapin8

Fort Lapin tripel 8 was het eerste biertje van deze brouwerij. Brouwerij Fort Lapin is een authentieke ambachtelijke brouwerij net ten noorden van het brugse stadscentrum. De naam verwijst naar de plaats waar de brouwerij zich bevindt. Oorspronkelijk was dit een fort die in 1664 gebouwd werd om de brugse handelskom te beschermen. (Fortlapin.com)

Dit is nou echt zo’n biertje waarbij je meteen denkt “hm deze bevalt mij wel!” Echter is het dan ook meteen een biertje waarvan ik denk “hm wel moeilijk te omschrijven!”

Het bier (8%)  heeft een sterke geur onder andere van de alcohol met daarnaast een fruitige smaak. In smaak is het een vrij toegankelijk bier. Alles is in balans; niet te bitter, niet te zoet of te kruidig. Hij drinkt goed door en is fris. Wanneer ik het gistdepot leeg schenk komt er nog wat meer fruitigheid naar  boven. Lastig te omschrijven in specifieke smaken, maar sowieso lekker!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.