Martinus Blond | Brouwerij Martinus

12006687_1505482273101425_3525030513829954360_o“Initiatiefnemer achter Brouwerij Martinus is Albert Jan Swierstra (1955). Na twintig jaar in de drukkerijwereld te hebben gewerkt vond hij in 2015 dat het tijd was voor een nieuwe avontuur. Hij verkocht zijn drukpers en investeerde het geld meteen in nieuwe brouwketels. De brouwerij ging in september 2015 van start.” (Cambrinus.nl)

Dit bier kreeg ik cadeau van lezer Rob. Deze Martinus blond (6,5%) komt van de pas geopende brouwerij Martinus te Groningen. Ben benieuwd.


Het bier heeft een mooie kleur. Wanneer ik het bier inschenk (met gist depot meteen erbij) is de schuimkraag al gauw weg. In geur is het bier fruitig en helaas daarnaast ook een beetje ijzer achtig. Na de hand-test, ruik ik echter geen ijzer. Dus hopelijk heeft het geen invloed op de smaak van het bier.

Gelukkig proef ik niet echt het ijzer terug, alleen heel licht op de achtergrond.  Naast de lichte ijzer smaak is het bier fruitig (wat ik niet echt omschrijven kan). Hij is redelijk vol, en de smaak blijft goed aan. Het koolzuur ontbreekt, daarvan had er wel wat meer in gemogen, dat geeft het een iets fijner mondgevoel. Daarnaast is het bier helemaal niet bitter en niet echt sterk in alcohol, en daardoor drinkt hij fijn weg. Een lekker biertje, voor zo’n net startende brouwerij. Ben benieuwd hoe het biertje over een paar jaar smaakt. 🙂

Bewaren

Eén reactie

  1. Mooie omschrijving van het bier! Zelf heb ik deze alleen aan de tap geproeft, kennelijk was dat wel iets beter qua koolzuur. Net zoals bij het bruin bier niet te sterk in de alcohol, mag wat mij betreft wel iets sterker, maar wel lekkere doordrinkers dus.
    Zoon Martijn heeft aan de Belgische Bieracademie gestudeerd, wat de op zich goede kwaliteit van het bier misschien verklaart. Maar de eerste brouwsels zijn wat mij betreft ook nog net wat te voorzichtig. Al met al dus wel veelbelovend voor de toekomst. Ik zal de ontwikkelingen hier in Groningen goed in de gaten houden 😉

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.