Elegast | De Naeckte brouwers

IMAG2545“Er valt niet te spotten met onze dappere elegast. Op zijn zwarte paard is deze ridder een ware volksheld die het niet zo op heeft met de rijke klasse. Zijn stoere karakter vertoont echter ook zachtmoedige trekjes en juist dat maakt elegast zo charmant. Een quadrupel waar niet mee te spotten valt, maar ook een goede vriend.” (tekst etiket bier)


De Elegast (10%) van de Naeckte Brouwers heeft een mooie rode koperachtige kleur. In geur ruik ik rood fruit, krieken vooral, door het zurige. Daarnaast merk ik ook het alcoholpercentage op.  Als derde ruik ik ook al een beetje de karamel. Een zoet en zure sterke geur dus. De ene keer ruik ik het ene, de andere keer het ander. In smaak is het bier niet te zoet gelukkig. Wel sterk qua alcohol. Hij slaat er wel een beetje in, in de zin van dat je de alcohol in je keel voelt. Ook in smaak komt weer de karamel naar boven, maar niet te. Het bier is wat plakkerig, stroperig. Toen ik het gistdepot erbij schonk werd het biertje nog zoeter van smaak. Je kunt het gistdepot dus in het flesje laten, als je niet van zoet bier houdt.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.