Pater | Brouwerij Corsendonk

IMAG2546 (1)

Corsendonk – Pater [6,5%]

“Het is niet helemaal duidelijk of er nou echt nog een zelfstandige brouwerij is die dit bier maakt. De priorij waar dit bier volgens mij eerst gebrouwen werd is nu een hotel. Het bier zou gebrouwen worden door Brasserie du Bocq maar daar vind ik eigenlijk ook niet echt meer wat van terug. Beetje spookbier..Weet iemand er iets over?”

Ik heb een tijd geleden al twee andere bieren van Corsendonk gedronken die mij goed bevielen. De Corsendonk Agnus Tripel en de Corsendonk Tripel Gold.

Deze pater is het dubbele bier van Corsendonk. Hiernaast hebben ze nog kerstbier, een blond, een bruin en een fruitbier. (wikipedia.nl)

Het bier heeft een mooie donkere roodbruine kleur. In geur ruik ik vooral de alcohol. In smaak proef ik de eerste paar slokken vooral een lichte ijzer smaak en de alcohol. Na een paar slokken ebt dit weg en komt er de smaak van karamel en rood fruit voor in de plaats. Je zou dan denken dat het bier erg zoet is maar dit vind ik meevallen. Ik heb het gistdepot meteen mee geschonken, misschien dat het bier daardoor ook wat zoeter werd. Mocht je dat niet willen, niet mee schenken dan. Het bier drinkt gauw weg omdat het haast geen koolzuur bevat, oei oppassen dus haha! Het is daardoor een zacht biertje met ook een lage bitterheid. Fijn!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.