Agnus tripel | Brouwerij Corsendonk

Corsendonk-Agnus-Tripel-2De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster te Oud-Turnhout. De priorij bestond van 1398 tot 1784. Reeds van in de 19e eeuw werd er door brouwerij Keersmaekers Patersbier gemaakt. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse VVV gestart met de productie van Corsendonk-bier. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes.


De Corsendonk bieren worden gebrouwen door Brasserie du Bocq te Purnode in opdracht van bierfirma Brouwerij Corsendonk te Oud-Turnhout. Er zijn twee Corsendonk tripels, deze lichtere Agnus tripel van 7,5% en de zwaarder versie; de tripel gold. De zwaardere versie van 10% heb ik laatst gedronken en deze viel erg in de smaak. Nu was de lichtere versie aan de beurt, de Agnus tripel.

De agnus tripel heeft een mooie dikke schuimlaag, die lekker bitter smaakt. Het bier zelf heeft een zoete smaak, maar is niet té. De citrus tonen komen erg naar boven, zonder dat het bier bitter wordt van smaak. Het is een lekkere tripel maar ik vind hem toch iets te licht, hij mag wat ronder en sterker qua alcohol. Vandaar dat ik de tripel gold ook lekkerder vond.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.