Steevug tripel | Bad Hair Brewing

full29446692“In 2009 begonnen Bram en Jens van Stee met brouwen van bier als amateurbrouwers. Ze sloten zich aan bij de lokale deltabrouwers amateurbrouwersgilde. De recepten liepen uit een van een simpel witbiertje tot espresso-porter. Maar de favoriet was toch de tripel. Na een paar jaar en vele verzoeken om een biertje te mogen proeven van de thuisbrouwers besloot Jens om in 2012 400 liter van hun tripel recept bij brouwerij Boelens te laten brouwen met de naam Steevug tripel om zo voldoende te hebben om de collega’s en vrienden te kunnen laten proeven. Dit brouwsel viel zo in de smaak dat Bram en Jens op 3 januari 2013 zich in hebben geschreven als brouwerij bij de kvk onder de naam Bad Hair Brewing VOF.” (badhairbrewing.nl)

Dit bier werd mij aangeraden door de barvrouw van een bierlokaal in Groningen; de koffer.De Steevug tripel (9%) heeft een mooie donkerrode kleur en een dikke schuimkraag. Qua geur ruikt het bier een beetje als een IPA; erg fruitig, beetje citrus-achtig. In de smaak is het een lekker biertje, bitter en fruitig tegelijk. Al vind ik het niet echt een tripel, het heeft echt eerder wat weg van een IPA.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.