Nijmeegse vierdaagse feesten

Nijmeegse vierdaagse feesten & bieren

Gister was ik op de Nijmeegse vierdaagse feesten. Hier bezocht ik het cultureel terras de Kaaij. Een plek onder de Waalbrug met eettentjes, een aangelegd strandje, en fijne muziek. Café in de blaauwe hand heeft daar tijdens de feesten “De blaauwe bierkaaij” een gezellig huiselijk klein barretje waar je speciaal biertjes kan drinken, 8 van de tap! Ik dronk hier van brouwerij de hemel (een brouwerij uit Nijmegen) 2 biertjes; de Rooie Tiep Top en de hemelse dubbel.

Brouwerij de hemel – Hemelse dubbel [6,5%]

Jeetje wat is dit een donker dubbel biertje zeg. Ik weet dan ook niet zeker of dit biertje wel echt onder de dubbel biertjes valt want het smaakt wel echt anders. Maar ik kan het niet vinden op internet waaronder ze dit biertje plaatsen. Voor mij is het meer een beetje een ‘stout’ biertje. Donker van kleur maar ook donker van smaak. Het bier is niet zo vol en rond van smaak. Het is licht zoetig maar het zoetige word toch snel overschaduwd door een dominante bittere koffie smaak. Ik vind hem nog net lekker, maar als het lekker warm weer is zoals op het moment dat ik het dronk, vind ik hem toch niet echt passend. Het bier kan je beter drinken in de herfst of winter.

Brouwerij de hemel – Rooie Tiep Top [8%]

“Rtieptopooie Tiep Top werd op verzoek van twee Nijmeegse kasteleins (w.o. Paul Schreurs van Café In de Blaauwe Hand) ontwikkeld. De naam verwijst naar een straatartiest uit de vooroorlogse Nijmeegse benedenstad (het laaggelegen oudste stadsdeel, waar ook de brouwerij nog gevestigd is). In een narrepak liep hij destijds rond en vermaakte de voorbijgangers. Het bier is van het vat vooralsnog alleen verkrijgbaar in de café’s In de Blaauwe Hand en Funkenstein en in kruiken bij enkele slijters.” (cambrinus.nl)

De rooie tieptop vind ik een beetje proeven als een IPA. Ookal is het een tripel. De typische bloemige en fruitige geur, een beetje roodachtige kleur en de licht bittere en tegelijk zoete smaak. Lekker fris!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.