Droge Nap Tripel | Hanze stadsbrouwerij

drogenap1

“Hartje centrum van Zutphen vindt u het grandcafé van de Hanze-stadsbrouwerij “Stadsbrouwerij Cambrinus”. In het grandcafé worden in de eigen brouwinstallatie de speciaal bieren gebrouwen. De Stadsbrouwerij heeft naast het cafégedeelte ook een authentiek middeleeuws proeflokaal en een gezellig terras.” (hanze-stadsbrouwerij.nl)


Ik heb heel wat jaren in Zutphen gewoond voordat ik naar Arnhem verhuisde. In het centrum van Zutphen staat een kleine brouwerij die mooie biertjes brouwt op kleine schaal. Naast de droge nap tripel (9,5%) hebben ze:

  • Liesje – Blond bier (6,5%)
  • Broedertje – Dubbel (8%)
  • DrogeNap – Tripel 9,5%
  • Magistraat – Barley Wine 12,5%

Ook hebben ze een paar seizoensbieren, zoals bockbier, een wit en weizen bier.

Droge Nap Tripel

Het bier is qua geur niet meteen uitnodigend, het ruikt zelfs een klein beetje muffig. Qua uiterlijk een troebel beetje oranje-achtig biertje met een mooie schuimkraag. Het bier is ongefilterd vandaar dat het bier troebel is. Een mooie zoete smaak, vol! Bloemig, kruidig en fruitig met een lichte bitter op het eind. Het biertje drinkt heel erg goed weg als een fris lente biertje, heel erg verraderlijk met zo’n hoog alcoholpercentage.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.