Tripel hop 2015 | Brouwerij Duvel Moortgat

Duvel-Tripel-Hop-2015

“Duvel wordt traditioneel met twee hopsoorten gebrouwen. Voor Duvel Tripel Hop selecteren de brouwers elk jaar een derde veelbelovende hopsoort. Zo blijft het uiteindelijke smaakprofiel verrassend boeiend voor elke echte bierliefhebber. Voor 2015 selecteerden onze brouwers de aromatische hopsoort EQUINOX uit de Verenigde Staten. Dank zij de derde hopsoort kent Duvel Tripel Hop 2015 een fruitig aroma van pompelmoes en limoen, met een lichte toets van groene peper.” (duvel.com)

“Een equinox (de derde hop soort) is vernoemd naar een tijdstip in het jaar waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat. Op dit moment is de lengte van dag en nacht overal op aarde grofweg gelijk. Er vindt op aarde tweemaal per jaar een equinox plaats. Op 20 maart om 23.45 uur werd geklonken op de eerste equinox van dit jaar.” (bierista.nl)


Tripel Hop 2015

De gewone Duvel is een lekkere blonde. De duvel tripel hop is elk jaar weer uniek, daarom was ik zeer benieuwd naar deze 2015 versie.

Het bier (9,5%) ruikt erg naar kruidenthee, beetje zelfs naar marihuana misschien… Heel apart, deze geur heb ik nog nooit eerder zo geroken bij bier. In de smaak is de duvel fris en bitter. Beide houden elkaar goed in balans. Hierin zie ik de normale duvel terug. Deze duvel heeft dan qua extra nog het kruidige in de smaak. Ook hier komt weer een beetje het thee-achtige terug. Daarnaast bemerk je de pompelmoes wel, die zorgt voor het bitter, heel licht IPA-achtige stijl. Het bier is trouwens een tripel, maar het heeft bijna de kleur van een radler biertje, zo licht.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.