Witkap-Pater tripel | Bierbrouwerij Slaghmuylder

1625“Witkap-Pater is de naam van een reeks Belgische bieren, gebrouwen door Brouwerij Slaghmuylder in Ninove. Witkap was het eerste abdijbier, in de zin dat het bieren waren in de kloostertraditie, die niet door een kloostergemeenschap werden gebrouwen. Het verwijst niet naar een historische of bestaande abdij. De naam witkap komt van de witte kappen die de trappisten tijdens kerkdiensten dragen. In 1932 werd zelfs “Witkap Pater = trappistenbier” als merknaam geregistreerd.Vanaf 1979 werd het bier gebrouwen door Brouwerij Slaghmuylder, aanvankelijk in opdracht, vanaf februari 1981 als eigenaar van het merk. Na de definitieve overname door Slaghmuylder werd de brouwerij langs gerechtelijke weg door de trappisten verplicht om de vermelding “trappistenbier” te laten vallen.” (wikipedia.nl)


Deze witkap-pater tripel (7,5%) heeft een beetje de kleur van pils, erg licht van kleur. Het heeft een zoete licht fruitige geur. Het bier prikkelt licht, heeft een licht ijzer-achtige smaak en is niet bitter. Echter vind ik het biertje niet heel erg vol, het is voor mij iets te licht van smaak. Wel lekker fris.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.