Grimbergen blond | Alken-Maes brouwerij

index“Deze Grimbergen Blond (6,7%) is in 1993 op de markt gekomen, aanvankelijk met het oog op de Franse markt. (wikipedia.nl) De abdij van Grimbergen is verscheidene malen verwoest door branden, doch steeds herrezen. De feniks symboliseert deze wederopstanding.”(grimbergenbier.nl)


Eerder dronk ik al eens de Grimbergen Tripel, nu was het tijd voor de blonde versie. Ik vind dit biertje een beetje lijken op de Leffe Blond, één van mijn favorieten. Hij is zoet, een beetje honingachtig in smaak. Hij prikkelt heel licht en is fris. Het bier heeft een zoete nasmaak die best even blijft hangen, en hij is haast niet bitter. Een perfect biertje voor op een zonnig terrasje, niet zo rond als de Leffe blond maar wel lekker!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.