Abt 12 | Bierbrouwerij Sint Bernardus

“De St. Bernardus Abt 12 (10%) is de absolute top in de hierarchie van de St. Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholpercentage. (sintbernardus.be) In 2012 won dit bier, op de Australian International Beer Awards, de Zilveren medaille in de categorie Belgian & French Style Ale – Dark Strong Packaged.” (wikipedia.nl)


Het was een grijze dag zo midden in de zomer, dus ik dacht; een St. Bernardus abt 12 gaat er wel in. Normaal drink ik dit soort bier niet in de zomer, maar in de winter. Die grijze dag kon het als uitzondering. Ik hou van gerstewijn! Het is mooi donker bier met een lichtbruine schuimlaag. De abt 12 heeft een sterke zoete geur waarin de alcohol je toch ook al wel een beetje tegemoet komt. Hij heeft een volle donkere smaak. Na een slok word meteen je borst en je keel al licht verwarmd. (daarom is dit bier heerlijk in de winter) De smaak van rozijntjes komt een beetje naar boven. De vorige keer dat ik dit bier dronk werd hij veel te koud geserveerd. Toen kwam de smaak niet naar boven. Nu, op kamertemperatuur, was hij heerlijk.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.