Golden Raand Tripel | Stadsbrouwerij de kromme jat

golden raand tripel

Het huismerk ‘Golden Raand’ is vernoemd naar de Ommelanden, liggende om de stad Groningen en ook als zodanig bezongen in het Grönnings Laid (Gronings Volkslied). De Golden Raand tripel (8%) is gebrouwen met water van de hondsrug. (krommejat.nl)


Dit bier kocht ik bij Van Erp drankenspeciaalzaak te Groningen toen ik daar was. Vandaar een echt Gronings biertje.

De tripel ruikt in eerste instantie niet echt lekker, een beetje zuur. Na even een tijdje staan ruikt hij al zoeter, maar eens proberen dan. Het bier bevat veel koolzuur, dit overheerst een beetje. Naast de koolzuur zit er namelijk niet uitgesproken veel smaak aan dit bier. Wel is hij rond en smaakt hij licht naar honing. Hij is fris en drinkt goed weg. Maar ik vind hem verder niet zo bijzonder..

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.