Dubbel port | Brouwerij Broeder Jacob

BROEDER_JACOB_Double_Port_33cl.jpg.328.550.jpg.resizer.ashx“De dubbel port is het eerste Belgische bier waar echte porto aan het bier toegevoegd wordt. Deze tawny porto van het domein PORTAL D’AZENHA in de Douro vallei in Portugal heeft 5 jaar gerijpt op een eiken vat en heeft in zijn smaakpallet zowel toetsen van eik,amandel,noot als pruim.  Door toevoeging van deze porto krijg je een ware smaakexplosie in het bier en zorgt dit ook voor een zeer lange afdronk.” (broederjacob.com)

Wauw wat kan bier toch donker zijn zeg! Deze dubbel port (9%) van Brouwerij Broeder Jacob is mooi donkerrood, het rode schijnt er nog maar net doorheen. Qua geur is het bier erg sterk, de alcohol komt je tegemoet met daarnaast de geur van rode vruchten. Ook in smaak komt de alcohol terug. Wauw wat een sterk bier. Hij verwarmd meteen je keel en borst maar niet op een kerstbier manier. Hij blijft fris. De portsmaak is aanwezig maar niet te overheersend. Hij is stevig en vol! Een biertje om rustig aan van te genieten, anders lig je zo onder tafel.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.