Leffe Blond | Ab Inbev

blond_met_flesHet biermerk Leffe is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe. Het Leffe-gamma is een van de belangrijkste merken geworden van de Inbev-groep. De abdij van Leffe is middels de vennootschap Brasserie de l’Abbaye de Leffe slechts houder van het intellectueel eigendom op de naam Leffe. Tegenwoordig staat er naast de abdij een Leffemuseum. (wikipedia.nl) Leffe Blond (6,6%) is een authentiek blond abdijbier waar een vleugje bitterheid doorschemert, lekker op elk uur van de dag. (leffe.com)


Zo dit is weer eens een lekkere blonde! Misschien iets aan de zoete kant voor sommige mensen, maar ik vind hem heerlijk voor een warme dag op een terrasje of in de tuin. Het bier is vol, fris, fruitig en aan het eind iets bitter. De smaak en geur van banaan komen duidelijk naar voren. Dit is de hoofdtoon van het bier. Aan het eind is het bier iets bitterder, maar dit is juist een goede tegenhanger van het zoete. Jum!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.